Categorie: Cranberries

Cranberries

De cranberry is een zuur besje, maar o zo lekker en gezond! Het is erg lekker om gewoon zo te eten, maar ook erg lekker om door een salade, cake of het ontbijt te doen.

Cranberry is van nature erg zuur, dus de gedroogde varianten worden vaak gezoet. De cranberry's worden vermengd met sucrose siroop of met appelsapconcentraat, en daarna worden ze gedroogd en gesprayd met zonnebloemolie. Wij verkopen twee varianten cranberry's: één gezoet op rietsuiker en één gezoet op appeldiksap.

Gezondheidsvoordelen cranberry's

Cranberry's staan bekend om hun medicinale werking. Cranberry's bevatten namelijk veel vitamine C en een stof die “fytonutrienten proanthocydinen” genoemd wordt. Deze stof voorkomt dat bacteriën zich aan de wand van de blaas en urinewegen gaan vasthechten, waardoor ze schoon blijven. Dit helpt vervolgens om infecties van de blaas en de urinewegen te voorkomen. 

Ook zijn cranberry's goed voor het immuunsysteem, aangezien er veel vitamine C en antioxidanten in zitten, wat het genezingsproces van de griep of verkoudheid versnelt. Daarnaast voorkomen de stoffen (fenolen) in cranberry's het dichtslibben van de aderen en verlagen ze het slechte LDL-cholesterol. Cranberry's zitten ook vol vezels die de spijsvertering en de stoelgang bevorderen.

Cranberry's van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van zuidvruchten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij alle producten vers bij u thuis. 

Cranberries