Categorie: Hennepzaad

Hennepzaad

Een ware superfood en perfect (gedeeltelijke) vervanging voor dierlijke eiwitbronnen is hennepzaad! Hennepzaad is namelijk een plantaardige eiwitbron, welke alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam via voeding binnen moet krijgen. 

Hennepzaad is makkelijk in gebruik aangezien u het direct toe kunt voegen aan o.a. uw salades, yoghurt en smoothies!

Gezondheidsvoordelen hennepzaad

Naast dat de eiwitten in hennepzaad het een perfect alternatief maken voor dierlijke eiwitbronnen, bevorderen ze ook de spierherstel en -opbouw, verhogen ze de weerstand tegen ziekteverwekkers en zorgen ze voor een gezonde hormoonbalans.

Daarnaast bestaat hennepzaad voor zo'n negentig procent uit gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten verlagen het risico op hart- en vaatziekten aangezien ze het gezonde HDL-cholesterol verhogen. Verder bevat hennepzaad arginine, wat gebruikt wordt om stikstofoxide te produceren in het lichaam. Dit verlaagt opnieuw het risico op hart- en vaatziekten, aangezien het de bloedvaten verwijdt en ervoor zorgt dat de bloeddruk daalt.

Hennepzaad bevat een grote hoeveelheid kalium, wat samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam reguleert. Daarnaast is hennepzaad een goede bron van calcium, ijzer en magnesium. Dit zijn mineralen die o.a. zorgen voor een goede botstructuur.

Hennepzaad van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op verschillende markten in Nederland. Hierdoor hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd in het bereiden en verkopen van o.a. notenpinda's en superfood. Door onze ervaring weten wij precies wat lekker is en leveren wij onze producten altijd dagvers bij u thuis. 

Hennepzaad