Categorie: Sesamzaad

Sesamzaad

Sesamzaad voegt smaak toe aan al uw gerechten: van losse baksels tot ware maaltijden. U zult versteld staan van alle manieren waarop sesamzaadjes nieuwe smaken naar boven halen en tegelijkertijd goede gezondheidsvoordelen bieden. Sesamzaad bevat daarnaast erg veel gezonde voedingsstoffen die in elk dieet passen.

Gezondheidsvoordelen van sesamzaad

Sesamzaad bevat per 100 gram 2,5 milligram vitamine E, wat ongeveer 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is. 100 gram is natuurlijk veel om op één dag te eten, maar sesamzaad is dus wel een mooie toevoeging op een gezond eetpatroon. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine en is belangrijk als antioxidant. Het voorkomt namelijk dat weefsels beschadigd raken door oxidatie van onverzadigde vetzuren en het reguleert de stofwisseling in de cel.

Sesamzaad bestaat voor 25% uit eiwitten, die zorgen voor weefselopbouw en -herstel. Het is dus een eiwitrijk, maar ook een plantaardig product. Om deze reden is dit product geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Verder is sesamzaad rijk aan vetzuren, maar dan vooral de onverzadigde, gezonde vetzuren. Deze gezonde vetzuren zorgen ervoor dat het HDL-cholesterol, het gezonde cholesterol, omhoog gaat. Hierdoor heeft u minder kans op hart-en vaatziekten. Een groot gedeelte van deze vetzuren bestaat uit linolzuur. Linolzuur, ook wel omega-6-vetzuur genoemd, kunt u alleen uit voeding halen. Daarom is het belangrijk om dit genoeg binnen te krijgen via uw voeding, waarvoor sesamzaad een uitstekende bron is.

Sesamzaad van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. zaden en pitten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij al onze producten dagvers bij u thuis! 

Sesamzaad