Categorie: Pijnboompitten

Pijnboompitten

Onze pijnboompitten zijn van de beste kwaliteit, romig en zonder bittere nasmaak. Ze zijn perfect om zelf te roosteren, om mee te koken en te bakken, of om bijvoorbeeld door de salade te doen! Daarnaast bevatten pijnboompitten enorm veel gezonde voedingsstoffen die in ieder dieet passen. 

Gezondheidsvoordelen van pijnboompitten

Pijnboompitten zitten vol met eiwitten, mineralen en bevatten veel vitamine K. Vitamine K zorgt voor betere bloeddoorstroming en stevige botten, terwijl de eiwitten de spierherstel en -opbouw, de weerstand tegen ziekteverwekkers en een gezonde hormoonbalans bevorderen. Daarnaast zitten in pijnboompitten antioxidanten die de strijd aangaan met vrije radicalen, wat zorgt voor een boost van uw gezondheid.

Pijnboompitten bevatten calcium, fosfor, ijzer, magnesium en natrium. Calcium is nodig voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit, terwijl fosfor hier stevigheid aan geeft. Daarnaast speelt fosfor een rol in de energiestofwisseling: het is namelijk een onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen. Magnesium zorgt -naast dat het ook nodig is voor de vorming van bot en spieren- voor een goede overdracht van zenuwprikkels. Natrium reguleert de vochtbalans in het lichaam en de bloeddruk, en zorgt voor een goede werking van spier- en zenuwcellen.

Pijnboompitten van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten in Nederland. Hierdoor hebben wij jarenlange ervaring opgebouwd in het bereiden en verkopen van diverse soorten noten, pitten en zaden. Wij weten precies wat lekker is en al onze producten leveren we dagvers bij u thuis! 

Pijnboompitten