Categorie: Maanzaad

Maanzaad

Het toevoegen van maanzaad aan bagels en broodjes zorgt voor een heerlijke nootachtige smaak. Daarnaast is maanzaad heerlijk om in bijvoorbeeld de saladedressing, marinades en salades te verwerken. Zo verbetert u de smaak van de gerechten en voegt u ook een dosis mineralen en vezels toe.

Gezondheidsvoordelen van maanzaad

Consumptie van maanzaad vergroot de cognitieve vermogens en beschermt tegen leeftijdsgerelateerde stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer. Daarnaast is maanzaad vezelrijk, wat de spijsvertering bevorderd, constipatie voorkomt en een verzadigd gevoel geeft. Maanzaad bestaat voor 85% uit gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat het HDL-cholesterol, de gezonde cholesterol, wordt verhoogd. Hierdoor wordt het risico op hart-en vaatziekten verlaagd.

Verder is maanzaad mineraalrijk, zo zit er veel koper, fosfor, zink en magnesium in. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden en speelt een rol in de energiestofwisseling: het is een onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten, welke nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem. Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels.

Maanzaad van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al meer dan 50 jaar lang op verschillende markten in het land. Hierdoor hebben we veel ervaring opgebouwd in het verkopen van onder andere noten, pitten en zaden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat lekker is. Al onze producten worden dagvers bij u thuis bezorgd. 

Maanzaad