Categorie: Pruimen

Pruimen

Een heerlijke zoete smaak en een perfect alternatief voor een snoepje: de pruimen! Ze zijn lekker voedzaam, gezond en makkelijk in gebruik.

Pruimen kunnen ook door bij maaltijden genuttigd worden, bijvoorbeeld door het ontbijt. Met name de pruimen zonder pit zijn hiervoor ideaal, aangezien ze meteen verwerkt kunnen worden.

Gezondheidsvoordelen pruimen

Pruimen staan bekend als een vezelrijk product, aangezien ze 16,1 gram voedingsvezels bevatten per 100 gram. Hierdoor zorgen pruimen voor een verzadigd gevoel en een verbeterde stoelgang. Daarnaast bevatten pruimen ook sorbitol, wat obstipatie verminderd en dus functioneert als een natuurlijk laxeermiddel. 

Gedroogde pruimen bevatten ook veel kalium, namelijk 860 milligram per 100 gram pruimen. Dit is ongeveer 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kalium. Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Zo zorgen kalium en natrium samen voor een goede geleiding van zenuwprikkels, waardoor de spieren op de juiste manier samentrekken. 

Pruimen bevatten ook een redelijke hoeveelheid magnesium, calcium en fosfor: mineralen die een rol spelen in de opbouw van botten en zorgen voor gezonde spier- en botweefsels. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor een vermindering van het risico op osteoporose: een (meestal) leeftijdsgerelateerde aandoening waarbij de botsterkte afneemt.

Pruimen van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van verse producten zoals zuidvruchten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij alle producten vers bij u thuis.