Categorie: Cacao nibs

Cacao nibs

Cacao nibs geven smaak! Zo zorgen onze cacao nibs voor een heerlijke chocoladesmaak in uw ontbijt, zoals door de havermout of smoothie.

Ze zijn ook geschikt om te gebruiken in (bak)gerechten, zoals een brownie, of bijvoorbeeld door zelfgemaakte mueslirepen. 

Gezondheidsvoordelen van cacao nibs

Cacao nibs zijn een vorm van rauwe cacao. Het heeft wat weg van hagelslag, maar is een stuk gezonder! Dit komt doordat de meeste chocoladeproducten bewerkt zijn, terwijl de cacao nibs onbewerkt zijn. Hierdoor bevatten ze veel natuurlijk stoffen zoals flavonoïden, die een antioxiderende werking hebben. Ze proberen ziektes, zoals kanker en alzheimer, en infecties tegen te gaan en zijn ontstekingsremmend. Ook zorgen ze voor een gebalanceerde hormoonspiegel. 

Daarnaast is rauwe cacao gunstig voor hart en bloedvaten, aangezien het de slechte LDL-cholesterol en de bloeddruk kan laten dalen. Verder bevatten cacao nibs stoffen (endorfine, tryptofaan en serotonine) die een positieve invloed hebben op uw stemming en zorgen voor een gevoel van voldoening en bevrediging.

Cacao nibs van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. superfood. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren we alle producten vers bij u thuis.

Cacao nibs