Categorie: Pinda's

Er zijn 13 producten.

Item 1-12 van 13 in totaal item(s)

Pinda's

Onze pinda’s worden met liefde gebrand, daarom zijn zo ook zo lekker! Pinda’s zijn peulvruchten en verrijken uw eetpatroon met eiwitten en onverzadigde (goede) vetten. Ze kunnen dus als vleesvervanger functioneren, maar zijn ook erg lekker om gewoon zo te eten! Daarnaast zijn ze uitermate geschikt om in tussendoortjes te verwerken, of om bijvoorbeeld pindakaas mee te maken.

We hebben veel verschillende producten met pinda’s, zo heeft u dus veel keus! Niet vies van een beetje rommel? Dan zijn onze doppinda’s perfect voor u! Gaat u liever voor gemak? Bekijk dan onze (vlies)pinda’s! Op zoek naar wat lekkers bij de borrel? Neem dan onze borrelnoten, pittige katjang pedis pinda’s of wasabi pinda’s! Bent u een zoetekauw? Ga dan voor onze ambachtelijke bereide suikerpinda’s!

Kortom, er is voor ieder wat wils, dus bekijk ons assortiment hierboven! 

Gezondheidsvoordelen pinda’s

In pinda’s zit onder andere mangaan, koper, fosfor en de vitamines B3 en B11. Vitamine B3, ook wel niacine genoemd, dit is belangrijk voor de energievoorziening. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is belangrijk voor groei en ontwikkeling. Met name voor zwangere vrouwen is het aan te raden om genoeg foliumzuur te nemen, aangezien het een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van het ongeboren kind. Het draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel. Foliumzuur verkleint de kans op geboorteafwijkingen als het neurale-buisdefect (NBD) of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte. Omdat de aanbevolen hoeveelheid met voeding alleen niet te behalen is, wordt aangeraden om dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken.

Pinda’s zijn ook een goede bron van vitamine E. Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode bloedcellen. Ook heeft het een belangrijke functie als antioxidant, wat inhoudt dat vitamine E het lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Daarnaast zitten er veel eiwitten in pinda’s, wat zorgt voor weefselopbouw- en herstel.

Pinda’s van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het bereiden en verkopen van o.a. notenpinda’s en zuidvruchten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren we alle noten vers bij u thuis.

Om de pinda’s zo lang mogelijk goed te bewaren, kunt u deze het beste afgesloten bewaren in een keukenkast. Het beste is om ze in een gesloten trommel of bakje te bewaren. Zo blijven pinda's het langst houdbaar en lekker van smaak.