

Onze pinda’s worden met liefde gebrand. Daarom zijn ze ook zo lekker! Pinda’s zijn peulvruchten en verrijken uw eetpatroon met eiwitten, vitamines en mineralen.
Ze zijn heerlijk om gewoon zo te eten, maar ook ideaal om tussendoortjes of pindakaas mee te maken!
Pinda's zijn peulvruchten, en dus geen noten, die te gebruiken zijn als vleesvervanger. Per 100 gram zit er namelijk 25,2 gram eiwit in, waardoor het een goede eiwitbron is. Eiwit zorgt voor weefselopbouw-en herstel.
Naast eiwitten zitten er ook vitamines en mineralen in pinda's. Zo bevatten ze de mineralen magnesium, mangaan, koper en fosfor. Ook bevatten pinda’s de vitamines B3 en B11. Vitamine B3, ook wel niacine genoemd, is belangrijk voor de energievoorziening. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is belangrijk voor groei en ontwikkeling.
Pinda’s zijn een goede bron van vitamine E. Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode bloedcellen. Ook heeft het een belangrijke functie als antioxidant, wat betekent dat vitamine E het lichaam beschermt tegen vrije radicalen.
Product bevat: aardnoten (pinda's), soja
Product kan sporen bevatten van: noten
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 2615 kJ | 631 kcal |
Vetten: | 51,7 g |
Waarvan verzadigd: | 7,5 g |
Koolhydraten: | 12,9 g |
Waarvan suikers: | 4,8 g |
Eiwitten: | 25,2 g |
Zout: | 0,991 g |
Pinda, Soja olie, Zout