Categorie: Dadels

Dadels

Een heerlijke en gezonde zuidvrucht: de dadel! Ze zijn van nature al lekker zoet, en zijn dus erg lekker om door het ontbijt of door (bak)gerechten te doen. 

Onze dadels, zeker de pitloze dadels, zijn erg lekker om te vullen en op tafel te zetten. Zo kunt u ze bijvoorbeeld vullen met roomkaas en bovenop een walnoot leggen voor een heerlijke snack.

Gezondheidsvoordelen dadels

De aanbevolen hoeveelheid vezels is zo’n 30 tot 40 gram per dag. Dadels zijn erg vezelrijk, dus met een stuk of drie dadels op een dag bent u al goed op weg om de aanbevolen hoeveelheid te halen! Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en een goede stoelgang, dus het is het zeker waard om dadels toe te voegen aan uw eetpatroon.

Daarnaast bevatten dadels magnesium, calcium en fosfor: mineralen die een rol spelen in de opbouw van botten en zorgen voor gezonde spier- en botweefsels. Ook zorgen ze voor vermindering van het risico op osteoporose, een (meestal) leeftijdsgerelateerd symptoom waarbij botten poreuzer worden.

Dadels van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van zuidvruchten, zoals diverse soorten dadels. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij alle producten vers bij u thuis.