Categorie: Hennepzaad

Hennepzaad

Hennepzaad is een plantaardige eiwitbron die alle essentiële aminozuren bevat die u via voeding moet binnenkrijgen. Het is zeer geschikt om dierlijke eiwitbronnen (gedeeltelijk) te vervangen, zeker omdat het makkelijk over de salade gedaan kan worden, of door de yoghurt of smoothie gemengd kan worden.

Dankzij het hoge gehalte aan eiwitten bevorderd hennepzaad de spierherstel en -opbouw, de weerstand tegen ziekteverwekkers en een gezonde hormoonbalans. Daarnaast zorgt hennepzaad nog voor andere gezondheidsvoordelen, wat het zeker de moeite waard maakt om hennepzaad toe te voegen aan uw voedingspatroon!

Andere gezondheidsvoordelen hennepzaad

Hennepzaad bestaat voor 90% uit gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat het HDL-cholesterol, de gezonde cholesterol, wordt verhoogd. Hierdoor wordt het risico op hart-en vaatziekten verlaagd. Ook bevat hennepzaad een redelijke hoeveelheid arginine, wat gebruikt wordt om stikstofoxide in het lichaam te produceren. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden en de bloeddruk daalt, waarmee het risico op hart- en vaatziekten verlaagt wordt.

Hennepzaad bevat een grote hoeveelheid kalium, wat samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam reguleert. Daarnaast is hennepzaad een goede bron van calcium, ijzer en magnesium. Dit zijn mineralen die o.a. zorgen voor een goede botstructuur.

Hennepzaad van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op verschillende markten in het land. Hierdoor hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd in het bakken en verkopen van o.a. noten, pinda's, pitten en zaden. Door onze ervaring weten wij precies wat lekker is en leveren wij onze producten altijd dagvers bij u thuis. 

Hennepzaad