Categorie: Rozijnen

Rozijnen

Van een zoete tot een zure tot een frisse smaak, op gebied van rozijnen hebben we het allemaal! De blauwe en bruine rozijnen hebben een heerlijke zoete smaak, de grote gele rozijnen hebben een zure ondertoon en de kleine gele rozijnen hebben een frisse smaak.

Zo is er voor iedere gelegenheid en gerecht wel een bijpassend rozijntje te vinden!

Gebruik van rozijnen

Rozijnen kunnen los gegeten worden als tussendoortje, maar zijn ook erg lekker bij het ontbijt, bijvoorbeeld door de muesli of havermout. Daarnaast zijn rozijnen ideaal om te gebruiken bij het bakken van vele producten, zoals onder andere appeltaart, krentenbrood, cake en oliebollen. Er zijn nog veel meer producten en maaltijden waar rozijnen aan toegevoegd kunnen worden, dus u kunt eindeloos variëren!

Gezondheidsvoordelen rozijnen

Rozijnen bevatten glucose, dus om het meeste voordeel te behalen uit de inname van rozijnen kunt u het ze het beste met regelmaat, maar met mate consumeren. Met slechts een handje per dag profiteert u al van het kalium is rozijnen. Dit mineraal zorgt ervoor dat de bloeddruk verlaagt wordt. Rozijnen helpen dus om de bloeddruk te verlagen, wat de gezondheid van het hart ondersteunt. 

Daarnaast zijn rozijnen rijk aan het vitamine B-complex, ijzer en koper. Deze vitamines en mineralen zijn onder andere essentieel voor de (goede) vorming van nieuwe bloedcellen en het voorkomen van bloedarmoede. Ook zitten rozijnen vol koolhydraten, wat zorgt voor nieuwe energie. Daarom is het aan te raden rozijnen ook te eten bij uw ontbijt, zo voorkomt u een energiedip. 

De vezels in rozijnen zorgen voor een verzadigd gevoel en stimuleren de spijsvertering. Hierdoor worden afvalstoffen goed afgevoerd en wordt de stoelgang bevorderd. Verder zijn rozijnen rijk aan calcium en de microvoedingsstof borium, die beide bijdragen aan de vorming en het onderhoud van de botten.

Rozijnen van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van zuidvruchten, zoals diverse soorten rozijnen. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij alle producten vers bij u thuis.