

De kleine blauwe rozijnen smaken erg zoet. Het is dan ook lekker om ze te combineren met noten. De combinatie van noten en rozijnen zorgt ervoor dat je niet alleen koolhydraten, maar ook eiwitten en vetten binnenkrijgt, dit voorkomt glucosepieken.
Er zijn geen extra suikers toegevoegd aan rozijnen. Hierdoor is het een gezond snoepje om zo te eten. Rozijnen bevatten alleen natuurlijke suikers en deze heeft u nodig voor een goede glucosespiegel.
Rozijnen bevatten vezels die ervoor zorgen dat u lang verzadigd blijft. In combinatie met de natuurlijke suikers leiden vezels ertoe dat er minder pieken en dalen in de glucosespiegel, de bloedsuikerwaarden, ontstaan. Dit zorgt ervoor dat u minder snel vermoeid bent. Een piek zorgt namelijk voor een energieboost, maar daarna daalt het bloedsuiker weer waardoor u heel moe kunt worden. Daarom is het belangrijk om uw bloedsuiker constant te houden.
Gedroogd fruit bevat vaak veel kalium. Ook rozijnen bevatten een redelijke hoeveelheid kalium. Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Natrium verhoogt de bloeddruk en kalium verlaagt de bloeddruk.
Daarnaast zijn rozijnen rijk aan het vitamine B-complex, ijzer en koper. Deze vitamines en mineralen zijn onder andere essentieel voor de (goede) vorming van nieuwe bloedcellen en het voorkomen van bloedarmoede.
Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 1396 kJ | 329 kcal |
Vetten: | 1,0 g |
Waarvan verzadigd: | 0,3 g |
Koolhydraten: | 75,1 g |
Waarvan suikers: | 72,4 g |
Eiwitten: | 3,1 g |
Zout: | 0,063 g |
Rozijnen, Zonnebloem olie