Categorie: Amandelen

Er zijn 12 producten.

Item 1-12 van 12 in totaal item(s)

Amandelen

Amandelen zijn heerlijke en zeer gezonde noten. Ze zitten barstensvol mineralen (zoals mangaan en magnesium), vezels en veel vitamine E. We hebben zowel amandelen met vlies als zonder vlies, ofwel blanke amandelen.

Daarnaast hebben we verschillende variaties zoals gebrand en ongebrand, gezouten en ongezouten, gerookte amandelen of chocolade kaneel amandelen.

Het gebruik van amandelen

Amandelen hebben veel toepassingen. Ze kunnen rauw gegeten worden, of gebrand. Ze worden gebruikt in een aantal van onze notenmixen, maar ze kunnen ook gebruikt worden om mee te koken of te bakken. Zo zijn ze erg lekker door de muesli of granola, en kunnen ze verwerkt worden tot amandelmelk, amandelmeel of amandelboter. 

Daarnaast hebben we ook amandelschaafsel en amandelmeel, wat ideaal is om te gebruiken bij het koken of bakken. Voor de bakliefhebbers hebben we ook amandelspijs en bitterspijs, waarmee u bijvoorbeeld heerlijke gevulde speculaas of bitterkoekjes van kunt maken. 

Verschil amandelen met en zonder vlies

De ongebrande amandelen met vlies zijn volledig naturel, terwijl de blanke amandelen geblancheerd zijn. Deze zijn kort gekookt om het velletje eraf te kunnen halen. Hierdoor is de smaak en textuur iets zachter dan de amandelen met vlies. De gebrande amandelen zijn knapperig dan de ongebrande varianten, maar vanwege het blancheren blijft de blanke amandel wat zachter.  

Amandelen van Versenoten.nl

Versenoten.nl is uw notenshop om voordelig verse amandelen te bestellen. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in het bereiden en verkopen van verschillende varianten van amandelen. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat lekker is en leveren wij onze producten altijd dagvers bij u thuis. 

Om de noten zo lang mogelijk goed te bewaren, kunt u deze het beste afgesloten bewaren in een keukenkast. Het beste is om ze in een bakje of trommel te bewaren. Zo blijft de noot het langst houdbaar en lekker van smaak.