

De ongebrande amandelen zonder vlies zijn erg lekker om zo te eten, maar ook ideaal om te gebruiken bij het maken van amandelmeel, amandelspijs en amandelmelk!
Amandelen zijn rijk aan vezels en arm aan koolhydraten. Verder bevatten ze vezels, enkelvoudige vetzuren en veel magnesium. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel gestabiliseerd en hebben amandelen een bewezen gunstig effect bij aandoeningen als diabetes II en stofwisselingsziekten.
Amandelen hebben een cholesterolverlagende werking. Amandelen bevatten namelijk veel voedingsvezels en zitten vol met de goede onverzadigde vetten. Deze zijn belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen.
Amandelen hebben niet alleen een positief effect op de cholesterol, maar ook op de bloeddruk. Ze zijn rijk aan kalium en bevatten weinig natrium. Beide spelen een rol bij het reguleren van de bloeddruk.
Een handje (35 gram) amandelen bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van o.a.
• Vitamine E: 37% van de ADH
• Mangaan: 32% van de ADH
• Magnesium: 20% van de ADH.
• Verder bevatten ze aardig wat koper, calcium, vitamine B2 (riboflavine) en fosfor.
Product bevat: noten
Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's)
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 2728 kJ | 659 kcal |
Vetten: | 55,8 g |
Waarvan verzadigd: | 3,7 g |
Koolhydraten: | 14,0 g |
Waarvan suikers: | 3,8 g |
Eiwitten: | 21,7 g |
Zout: | 0,013 g |
Amandelen