Categorie: Abrikozen

Abrikozen

Abrikozen zijn heerlijke gezonde vruchten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van uw gezondheid.

Ze zijn ook makkelijk in gebruik: ze zijn los te eten als gezond tussendoortje, verwerkt in een salade, ontbijt met muesli of in heerlijke baksels. Hiervoor zijn de stukjes abrikozen ideaal!

Verschil gezwavelde en ongezwavelde abrikozen

Een groot deel van de abrikozen wordt behandeld met zwaveldampen, wat zorgt voor langere houdbaarheid en kleurbehoud, zo blijven de abrikozen mooi oranje! De ongezwavelde abrikozen zijn minder mooi van kleur en wat minder lang houdbaar, maar zijn wel voller van smaak en zonder kunstmatige toevoegingen. 

Gezondheidsvoordelen abrikozen

Met dank aan de vitamine C en het mineraal kalium in abrikozen bevorderen deze zuidvruchten de gezondheid van het hart en de bloedvaten. Deze vitamine zorgt namelijk voor een verminderde stijfheid van de bloedvaten, waardoor de bloeddruk binnen de normaalwaarde valt. Daarnaast gaat kalium de hoge bloeddruk tegen. Heeft u last van een te hoge bloeddruk? Eet dan de zure abrikozen voor een optimaal resultaat!

Abrikozen bevatten ook ijzer, wat het lichaam nodig heeft voor de rode bloedcellen. Deze cellen zorgen voor het zuurstoftransport in het lichaam. De vitamine C in de abrikozen helpt weer om het ijzer in de cellen te bouwen, wat dus ook bevorderlijk is voor de aanmaak van bloedcellen.

Abrikozen zitten ook boordevol vezels, die de spijsvertering stimuleren en zorgen voor een verzadigd gevoel. Daarnaast voeren ze het slechte cholesterol af, wat het risico op hart- en vaatziekten verminderd. De calcium uit de abrikoos bevorderd de ontwikkeling van botweefsel en de sterkte van de botten. 

Abrikozen van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op diverse markten. Zo hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van noten, pinda’s en zuidvruchten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij alle producten vers bij u thuis.