Categorie: Hennepzaad

Hennepzaad

Hennepzaad is een goed alternatief voor dierlijke eiwitbronnen, aangezien het een plantaardige eiwitbron is die alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam via voeding binnen moet krijgen. Het is al klaar voor gebruik, dus het kan makkelijk gebruikt worden. Zo is het lekker om over een salade te doen of om door de yoghurt of smoothie te mengen.

Dankzij het hoge gehalte aan eiwitten bevorderd hennepzaad de weerstand tegen ziekteverwekkers, de spierherstel en -opbouw en een gezonde hormoonbalans. Daarnaast zorgt hennepzaad nog voor andere gezondheidsvoordelen, dus hennepzaad is zeker een waardevolle toevoeging aan uw eetpatroon!

Andere gezondheidsvoordelen hennepzaad

Hennepzaad bestaat voor groot gedeelte uit gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten verlagen het risico op hart- en vaatziekten, aangezien ze het gezonde HDL-cholesterol verhogen. Daarnaast bevat hennepzaad arginine, wat het lichaam gebruikt om stikstofoxide te produceren. Dit zorgt voor verwijding van de bloedvaten en verlaging van de bloeddruk, waardoor het risico op hart- en vaatziekten verlaagt wordt.

Verder bevat hennepzaad kalium: een mineraal dat samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk reguleert. Met dank aan mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium kan hennepzaad ook een positieve invloed hebben op de botstructuur in het lichaam. 

Hennepzaad van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op verschillende markten in het land. Hierdoor hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd in het bereiden en verkopen van o.a. noten, pinda's, pitten en zaden. Door onze ervaring weten wij precies wat lekker is en leveren wij onze producten altijd dagvers bij u thuis. 

Hennepzaad