Categorie: Chiazaad

Chiazaad

Met slechts een theelepel chiazaad per dag krijgt u meer essentiële voedingsstoffen binnen dan u in eerste instantie zou denken! Chiazaad bevat namelijk veel vezels, die ervoor zorgen dat u een verzadigd gevoel krijgt en de spijsvertering bevorderen. 

Chiazaad is makkelijk toe te voegen aan uw eetpatroon. U kunt het namelijk toevoegen aan uw havermout, shake of smoothie, maar ook over uw muesli of yoghurt doen. Gezien de voordelen van chiazaad is het zeker een superfood!

Voordelen chiazaad

Naast de hoge hoeveelheid vezels zit chiazaad ook vol omega-3-vetzuren. Deze hebben een bloeddrukverlagende werking, voorkomen insulineresistentie en voorkomen een te hoog cholesterolgehalte. Met name de laatste twee nemen een belangrijke plaats in bij de ontwikkeling van diabetes. Hoewel chiazaad eten zeker de moeite waard is, is het wel verstandig om de inname van chiazaad te beperken.

Mogelijke nadelen chiazaad

Gezien de bloedverdunnende werking van chiazaad raden wij u aan slechts één tot twee theelepels per dag te nuttigen. Indien u een lage bloeddruk heeft of vochtafdrijvende medicatie gebruikt kunt chiazaad het beste vermijden, of vooraf overleggen met uw huisarts.

Dankzij de hoge hoeveelheid vezels kunt u echter ook last krijgen van een opgeblazen gevoel, misselijkheid, winderigheid en diarree. Daarom raden we u aan het gebruik van chiazaad rustig op te bouwen en genoeg water te drinken!

Chiazaad van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar lang staan wij op diverse markten. Hierdoor hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. noten en superfood. Door onze ervaring weten wij precies wat lekker is en leveren we onze producten dagvers bij u thuis. 

Chiazaad