Categorie: Zonnebloempitten

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn erg makkelijk in gebruik. Ze kunnen namelijk aan veel gerechten toegevoegd worden, zoals bijvoorbeeld in salades, over een gebakken eitje, door de yoghurt of bovenop een zelfgebakken brood. Daarnaast zijn bevatten zonnebloempitten ook veel goede voedingsstoffen.

Gezondheidsvoordelen zonnebloempitten

Zonnebloempitten bestaan voor ongeveer 20 procent uit eiwitten, die zorgen voor weefselopbouw en -herstel. Het is een eiwitrijk, maar ook een plantaardig product. Om deze reden is dit product ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Zonnebloempitten bevatten ook veel meervoudige onverzadigde vetzuren. Per 100 gram zonnebloempitten krijgt u namelijk 35 gram gram omega-6-vetzuren binnen. Deze omega-6-vetzuren kunnen alleen uit voeding gehaald worden. Daarom is het belangrijk om dit genoeg binnen te krijgen via uw voeding, waarvoor zonnebloempitten een uitstekende bron zijn. Onverzadigde vetzuren verlagen het LDL-cholesterol- dit is het ongezonde cholesterol. Hierdoor heeft u minder kans op aderverkalking en dus ook minder risico op hart-en vaatziekten.

Bouwstoffen in zonnebloempitten

Zonnebloempitten bevatten eigenlijk van bijna elk belangrijk mineraal wel een redelijke hoeveelheid. Per 20 gram bevatten ze bijvoorbeeld 132 mg kalium. Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Natrium verhoogt de bloeddruk en kalium verlaagt de bloeddruk.

Maar zonnebloempitten bevatten ook veel koper, fosfor, zink en magnesium. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden, en speelt een rol in de energiestofwisseling.

Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten, en die zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem. Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels. Al met al is het toevoegen van zonnebloempitten aan uw voedingspatroon een perfecte gezonde toevoeging waarvan uw gezondheid kan profiteren!

Zonnebloempitten van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. zaden en pitten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is. Al onze producten bezorgen we dagvers bij u thuis, zodat u direct kunt genieten van de lekkerste zonnebloempitten. 

Zonnebloempitten