Zonnebloempitten Zonnebloempitten Verse gezonde noten
  • Zonnebloempitten Zonnebloempitten Verse gezonde noten
  • Zonnebloempitten Zonnebloempitten Verse gezonde noten

Zonnebloempitten

€ 1,95
Inclusief belasting

Tegenwoordig houden veel mensen van zonnebloempitten, u kunt ze namelijk aan elk gerecht wel toevoegen, in salades, over uw gebakken eitje, door de yoghurt, noem het maar op. Deze zaden zijn misschien klein, maar ze bevatten veel goede voedingsstoffen. 

Verpakt per 250 gram. 

Aantal

Gezondheidsvoordelen zonnebloempitten

Eiwitrijk

Zonnebloempitten bestaan voor ongeveer 20 procent uit eiwitten. Het is een eiwitrijk, maar ook een plantaardig product. Om deze reden is dit product geschikt voor vegetariërs en veganisten. Eiwitten zorgen voor weefselopbouw-en herstel.

Rijk aan onverzadigde vetzuren

Zonnebloempitten bevatten onwijs veel meervoudige onverzadigde vetzuren. Per 100 gram zonnebloempitten krijgt u namelijk 35 gram gram omega-6-vetzuren binnen. Deze omega-6-vetzuren kunt u alleen halen uit voeding. Daarom is het belangrijk om dit genoeg binnen te krijgen via uw voeding en zijn zonnebloempitten een uitstekende bron voor onverzadigde vetzuur. Onverzadigde vetzuren, gezonde vetzuren dus, verlagen het LDL-cholesterol- dit is het ongezonde cholesterol. Hierdoor heeft u minder kans op aderverkalking en dus ook minder risico op hart- en vaatziekten.

Mineraalrijk

Zonnebloempitten bevatten eigenlijk van bijna elk belangrijk mineraal wel een redelijke hoeveelheid. Per 20 gram bevatten ze namelijk 132 mg kalium. Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Natrium verhoogt de bloeddruk en kalium verlaagt de bloeddruk.

Ze bevatten ook veel koper, fosfor, zink en magnesium. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden. Fosfor speelt een rol in de energiestofwisseling, het is een onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem. Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels.

Allergenen

Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten, gluten, soja, mosterd, sesam, lupine

Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie kJ | kcal: 2677 kJ | 647 kcal
Vetten: 56,5 g
Waarvan verzadigd: 6,6 g
Koolhydraten: 13,0 g
Waarvan suikers: 0,0 g
Eiwitten: 18,0 g
Zout: 0 g

Ingrediënten

Zonnebloempitten

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,- Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.