Categorie: Pompoenpitten

Pompoenpitten

Pompoenpitten, ofwel pepita pitten, zitten bomvol ijzer, magnesium, omega 3, proteïnen en vezels. Het voordeel van pompoenpitten is dat het makkelijk aan uw voedingspatroon toe te voegen is. Ze kunnen namelijk zowel rauw als geroosterd gegeten worden, en zowel los als door een gerecht. Zo zijn het heerlijke pitten voor door salades, granola en muesli, maar ook door baksels zoals broden en cakes. Er zijn dus vele mogelijkheden!

We verkopen de pompoenpitten los, maar hebben ze ook door verschillende mixen zitten. Zo hebben we de salademix, met o.a. pompoenpitten, sesamzaad en zonnebloempitten, maar ook gebrande notenmixen met pompoenpitten, namelijk de pepitamix en de seizoenmix.

Gezondheidsvoordelen pompoenpitten

Pompoenpitten bevatten veel antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en beschermen tegen ziekten. Met dank aan de antioxidanten, maar ook aan de magnesium, zink en vetzuren in pompoenpitten, kunnen pompoenpitten bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk en hoge cholesterolwaarden, wat ervoor zorgt dat het hart gezond blijft. Daarnaast kan het helpen om de bloedsuiker te verlagen, wat belangrijk kan zijn voor mensen die een onstabiele bloedsuikerspiegel hebben. Ook zijn pompoenpitten rijk aan vezels. Dit bevordert een goede spijsvertering en zorgt voor een verzadigd gevoel na het eten.

Pompoenpitten van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten in het land en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. zaden en pitten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren we alle producten vers bij u thuis.

Pompoenpitten