Bewaaradvies noten

Een paar tips om de Verse Noten te bewaren.

Noten en zuidvruchten zijn natuurproducten. Bij deze producten is het dus belangrijk om de producten goed op te bergen en zo de versheid en kwaliteit te behouden. Maar ook de andere producten, zoals de rijstcrackers, moeten op de juiste manier bewaard worden zodat ze lekker blijven.

Gebakken/ gebrande noten, pinda’s en mixen

Wij verpakken de producten in plastic (gesealde) zakjes, zo blijven de producten vers! Het is heel belangrijk dat er geen lucht bij komt. Afgesloten in het gesealde zakje blijven de gebrande noten ten minste 3 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Na het openen van het gesealde zakje, goed bewaren in een afgesloten trommel, bakje of bus. Het bederven is bijna onmogelijk, hooguit kan het zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten hoeven niet gekoeld bewaard te blijven.

Ongebrande en onbewerkte noten

Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijv. een plastic bewaardoosje, in de koelkast te bewaren. Zo is de kans op het naar buiten treden van de olie minimaal, men noemt dit ook wel ranzig worden van de noten. U kunt de producten op deze manier tot een jaar lang echt lekker houden. 

Chocolade producten

Chocolade producten bewaart u het beste op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.

Gedroogde zuidvruchten

Bij voorkeur bewaart u gedroogde zuidvruchten gekoeld, donker en goed afgesloten. Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk dan nu onze gedroogde zuidvruchten op de website!

Rijstcrackers

Voor rijstcrackers is het te allen tijde erg belangrijk dat u deze goed afgesloten en droog bewaard. Rijst is erg vatbaar voor vocht en bij het aantrekken hiervan kunnen ze zacht worden.

Alle producten kunt u het beste in een bakje bewaren maar nooit in een te groot bakje. Als er teveel lucht bij zit, is dit niet goed voor het product en dit zal de kwaliteit kunnen beïnvloeden.

De lekkerste noten, zuidvruchten en meer vindt u op onze website