Categorie: Salademix

Salademix

Onze salademix bestaat uit pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en walnootstukjes. Een heerlijke mix van gezonde zaden, en zoals de naam al zegt: heerlijk voor door de salade. Daarnaast is ook lekker om brood mee te bakken of om door de muesli of de granola te doen.

Ieder product in de salademix heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen. Daarmee is deze mix een goede toevoeging aan uw voedingspatroon om optimaal te profiteren van de voordelen van pitten en zaden.

Gezondheidsvoordelen salademix

Pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en walnoten bevatten veel gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten verhogen het gezonde cholesterol, het HDL-cholesterol. Hoe hoger het HDL-cholesterol, hoe minder kans op aderverkalking. Hoe minder aderverkalking, hoe minder kans op hart-en vaatziekten.

Pompoenpitten, sesamzaadzonnebloempitten en walnoten zijn allemaal rijk aan mineralen. Mineralen zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon, aangezien ze zorgen voor een optimale gezondheid en een rol spelen in de groei en ontwikkeling. Vooral de zonnebloempitten in de salademix leveren veel mineralen. Deze bevatten namelijk een redelijke hoeveelheid natrium en kalium, die samen met chloor de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam reguleren. Zonnebloempitten bevatten ook veel fosfor, koper, magnesium en zink. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden, en speelt een rol in de energiestofwisseling. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten, en die zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem. Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels.

Het sesamzaad en de zonnebloempitten zijn rijk aan plantaardige eiwitten. Daarom is dit een geschikt product voor vegetariërs en veganisten. Eiwitten zorgen voor weefselopbouw-en herstel.

Salademix van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. zaden en pitten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren we alle producten vers bij u thuis.

Salademix