Categorie: Lijnzaad

Lijnzaad

Lijnzaad kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zo is het heerlijk om door de yoghurt of muesli te doen, maar ook om door smoothies, bakgerechten of salades te doen. De hele lijnzaad is ook lekker om mee te bakken, bijvoorbeeld voor bovenop een zelfgebakken brood! Het is namelijk erg voedzaam, en bevat veel goede vetten, vitamines en mineralen.

We verkopen zowel hele als gebroken lijnzaad. Het voordeel aan gebroken lijnzaad is dat het lichaam dit beter verteert dan de hele lijnzaad.

De gezondheidsvoordelen van lijnzaad

Lijnzaad is rijk aan vezels, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Voorbeelden van vitamines en mineralen in lijnzaad zijn de vitamines B1 en B11, en de mineralen calcium, mangaan, magnesium en zink. Calcium is nodig voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Magnesium zorgt -naast dat het ook nodig is voor de vorming van bot en spieren- voor een goede overdracht van zenuwprikkels. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten, welke nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem.

Dankzij het hoge gehalte aan vezels wordt de spijsvertering bevorderd en zorgt lijnzaad voor een verzadigd gevoel. Daarnaast kan lijnzaad bevorderlijk werken op het cholesterol, de bloedsuikerspiegel en het gewicht. Met dank aan de essentiële vetten en B-vitaminen in lijnzaad is het ook goed voor huid, haar en nagels.

Symptomen die worden veroorzaakt door de overgang zoals opvliegers, prikkelbaarheid en nachtelijk zweten kunnen worden verminderd dankzij de phyto-oestrogenen in lijnzaad.

Lijnzaad van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. zaden en pitten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren we alle producten vers bij u thuis.

Lijnzaad