Categorie: Lijnzaad

Lijnzaad

Lijnzaad is erg voedzaam en gezond! Daarnaast kan het op vele manieren gegeten worden: op de yoghurt of muesli of door smoothies, (bak)gerechten of salades.

We verkopen zowel hele als gebroken lijnzaad. Het voordeel aan gebroken lijnzaad is dat het lichaam dit beter verteert dan de hele lijnzaad, en u dus meer profiteert van de gezondheidsvoordelen!

De gezondheidsvoordelen van lijnzaad

Lijnzaad is rijk aan vezels, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Zo bevat het calcium, wat nodig is voor de opbouw en onderhoud van botten en het gebit, maar ook magnesium, dat - naast dat het een rol speelt bij de vorming van botten en spieren - belangrijk is voor een goede overdracht van zenuwprikkels. Verder bevat lijnzaad mangaan: een mineraal dat een rol speelt bij de energiestofwisseling en het behoud van sterke botten. Daarnaast bevat lijnzaad ook zink, wat nodig is bij de opbouw van eiwitten ter bevordering van de groei en ontwikkeling van het spierweefsel. Zink zorgt daarnaast ook voor een goede werking van het afweersysteem. 

Lijnzaad is ook vezelrijk. Hierdoor bevorderd lijnzaad de spijsvertering en zorgt het voor een verzadigd gevoel. Daarnaast kan lijnzaad bevorderlijk werken op het cholesterol, de bloedsuikerspiegel en het gewicht. Met dank aan de essentiële vetten en B-vitaminen in lijnzaad is het ook goed voor huid, haar en nagels.

Symptomen die worden veroorzaakt door de overgang zoals opvliegers, prikkelbaarheid en nachtelijk zweten kunnen worden verminderd dankzij de phyto-oestrogenen in lijnzaad.

Lijnzaad van Versenoten.nl

Wij staan inmiddels al 50 jaar lang op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. superfood. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren we alle producten vers bij u thuis.

Lijnzaad