Categorie: Chiazaad

Chiazaad

Doe een theelepel chiazaad per dag door uw muesli, shake, smoothie of yoghurt en uw heeft veel meer essentiële voedingsstoffen binnen dan u denkt! Chiazaad bevat namelijk veel vezels: per 100 gram bevat het 34,4 vezels. Hierdoor zorgt chiazaad voor een verzadigd gevoel en bevordert het de spijsvertering.

Ook zit chiazaad vol omega-3-vetzuren, die een bloeddrukverlagende werking hebben. Verder spelen deze omega-3 vetzuren een gunstige rol in het voorkomen van insulineresistentie en een te hoog cholesterolgehalte: twee hoofdfactoren die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes. Het is echter wel verstandig om niet te veel chiazaad in te nemen.

Mogelijke nadelen chiazaad

Chiazaad heeft een bloedverdunnende werking, daarom is het verstandig de inname te beperken tot één à twee theelepels per dag. Heeft u een lage bloeddruk of gebruikt u vochtafdrijvende medicatie? Dan kunt u chiazaad het beste vermijden, of eerst overleggen met uw huisarts.

Door de hoge hoeveelheid vezels kunt u echter ook last krijgen van een opgeblazen gevoel, misselijkheid, winderigheid en diarree. Daarom raden we u aan het gebruik van chiazaad rustig op te bouwen en genoeg water te drinken!

Chiazaad van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar lang staan wij op diverse markten. Hierdoor hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van o.a. noten, pitten en zaden. Door onze ervaring weten wij precies wat lekker is en leveren we onze producten dagverse bij u thuis. 

Chiazaad