Categorie: Vijgen

Vijgen

Vijgen zijn een heerlijke en gezonde snack! Met name de Spaanse vijgen, ofwel babyvijgen, hebben het ideale formaat om van te snacken. Ook zorgen ze voor een nieuwe energieboost, dus het is de ideale snack voor tijdens een middagdip!

Daarnaast zijn de vijgen erg geschikt om mee te bakken, zoals bijvoorbeeld een lekkere cake of taart. Probeer het nu zelf en bestel hieronder!

Gezondheidsvoordelen vijgen

Vijgen bevatten diverse stoffen die helpen om de lichaamscellen gezond te houden. Zo heeft de stof quercetine een positieve invloed op de cellen van de longen en dikke darm, en bevorderd de stof luteoline vooral de cellen in de huid. Zowel luteoline als pectine beschermen tegen vrije radicalen, wat de gezondheid van cellen bevorderd. 

Ook bevatten vijgen veel kalium. Dit een mineraal dat samen met natrium en chloor de bloeddruk reguleert. Kalium heeft hierbij een bloeddrukverlagende werking, en is daarmee belangrijk voor de bloeddruk en gezondheid van het hart. Daarnaast helpt het bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor deze beter in evenwicht blijft. 

De mineralen calcium en fosfor in vijgen dragen bij aan de botaanmaak en het versterken van de botten, waardoor de kans op osteoporose (botontkalking) kleiner wordt. Vijgen bevatten ook mucilage: een plakkerige substantie die helpt de keel te verzachten. Dit is vooral prettig tijdens een verkoudheid of griep! 

Verder zitten vijgen vol vezels. Deze vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en bevorderen de spijsvertering en stoelgang. Vijgen zijn dus een goede aanvulling op uw (vezelrijke) eetpatroon!

Vijgen van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van zuidvruchten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij alle producten vers bij u thuis.