

Grote Turkse vijgen: erg lekker om gewoon te eten of om te verwerken door een gerecht
Vijgen bevatten diverse stoffen die helpen om de lichaamscellen gezond te houden. Zo heeft de stof quercetine een positieve invloed op de cellen van de longen en dikke darm, en bevorderd de stof luteoline vooral de cellen in de huid. Zowel luteoline als pectine beschermen tegen vrije radicalen, wat de gezondheid van cellen bevorderd.
Per 100 gram vijgen is zo'n 10% daarvan voedingsvezels. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor je geen last meer hebt van een hongergevoel. Ook zorgt een inname van voldoende vezels voor een goede stoelgang. Heeft u een last van een vertraagde stoelgang, dan zijn vijgen een goede aanvulling op uw vezelrijke eetpatroon.
Gedroogde vijgen bevatten veel kalium, namelijk 680 mg per 100 gram vijgen. Kalium reguleert samen met natrium en chloor de bloeddruk. Kalium heeft hierbij een bloeddrukverlagende werking, en is daarmee belangrijk voor de bloeddruk en gezondheid van het hart. Daarnaast helpt het bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor deze beter in evenwicht blijft.
Vijgen bevatten een redelijke hoeveelheid magnesium, calcium en fosfor, dit zijn mineralen die een rol spelen in botopbouw en zorgen voor gezonde spier- en botweefsels.
Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 1088 kJ | 257 kcal |
Vetten: | 0,9 g |
Waarvan verzadigd: | 0,1 g |
Koolhydraten: | 54,1 g |
Waarvan suikers: | 47,9 g |
Eiwitten: | 3,3 g |
Zout: | 0,025 g |
Vijgen