Chiazaad Chiazaad Verse gezonde noten
  • Chiazaad Chiazaad Verse gezonde noten
  • Chiazaad Chiazaad Verse gezonde noten

Chiazaad

€ 1,00
Inclusief belasting

Chiazaad heeft een neutrale smaak en is erg gezond! Met slechts een theelepel door uw muesli, smoothie of yoghurt krijgt u meer essentiële voedingsstoffen binnen dan u zou denken!

Verpakt per 125 gram.

Aantal

Gezondheidsvoordelen en -nadelen

Vezelrijk

Chiazaad zit vol vezels. Dit zorgt aan de ene kant voor een verzadigd gevoel, maar kan ook zorgen voor een opgeblazen gevoel, misselijkheid, winderigheid en diarree. Daarom is het verstandig het gebruik van chiazaad rustig op te bouwen en voldoende water te drinken!

Omega-3-vetzuren

Naast de hoge hoeveelheid vezels zit chiazaad ook vol omega-3-vetzuren. Deze hebben een bloeddrukverlagende werking, voorkomen insulineresistentie en voorkomen een te hoog cholesterolgehalte. Met name de laatste twee nemen een belangrijke plaats in bij de ontwikkeling van diabetes. Hoewel chiazaad eten zeker de moeite waard is, is het wel verstandig om de inname van chiazaad te beperken.

Bloedverdunnende werking

Chiazaad heeft namelijk een bloedverdunnende werking. Daarom raden wij u aan slechts één tot twee theelepels per dag te nuttigen. Indien u een lage bloeddruk heeft of vochtafdrijvende medicatie gebruikt kunt chiazaad het beste vermijden, of vooraf overleggen met uw huisarts.

Allergenen

Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten

Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie kJ | kcal: 1823 kJ | 442 kcal
Vetten: 30,7 g
Waarvan verzadigd: 3,3 g
Koolhydraten: 7,7 g
Waarvan suikers: 0,0 g
Eiwitten: 16,5 g
Zout: 0,041 g

Ingrediënten

Chiazaad

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,- Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.