Hennepzaad Hennepzaad Verse gezonde noten
  • Hennepzaad Hennepzaad Verse gezonde noten

Hennepzaad

€ 2,75
Inclusief belasting

We hebben deze hele hennepzaad gepeld, zodat u ze meteen kunt opnemen in uw salades, havermout of heerlijke gebakjes voor een gezonde toevoeging!

Verpakt per 175 gram. 

Aantal

Gezondheidsvoordelen hennepzaad

Hennepzaad bevat de negen essentiële aminozuren die het lichaam via voeding binnen moet krijgen. Deze aminozuren zijn cruciaal voor de groei en het herstel van weefsel. Daarnaast is hennepzaad hiermee een geschikt alternatief voor dierlijke eiwitbronnen.

Vetten en mineralen

Hennepzaad bestaat grotendeels uit gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat het gezonde HDL-cholesterol verhoogd wordt, wat tot het gevolg heeft dat het risico op hart- en vaatziekten wordt verlaagd. Ook bevat hennepzaad een redelijke hoeveelheid arginine. Arginine wordt gebruikt om stikstofoxide in het lichaam te produceren, dit zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden en de bloeddruk verlaagt.

Hennepzaad bevat een grote hoeveelheid kalium. Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Natrium verhoogt de bloeddruk en kalium verlaagt de bloeddruk. Daarnaast is hennepzaad een goede bron van calcium, ijzer en magnesium. Dit zijn mineralen die zorgen voor een goede botstructuur.

Allergenen

Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten

Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie kJ | kcal: 2453 kJ | 592 kcal
Vetten: 48,8 g
Waarvan verzadigd: 4,6 g
Koolhydraten: 4,7 g
Waarvan suikers: 1,5 g
Eiwitten: 31,6 g
Zout: 0,013 g

Ingrediënten

Hennepzaad

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,- Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.