

Onze vliespinda’s worden met liefde gebrand. Daarom zijn ze ook zo lekker! Door het vliesje om de pinda zorgen ze voor een heerlijk smaakexplosie.
Lekker om tussendoor te eten of zelfs pindakaas van te maken! Lees hieronder verder over de gezondheidsvoordelen.
Pinda's zijn te gebruiken als vleesvervanger. Per 100 gram zit er namelijk 25,2 gram eiwit in, dus een kwart bestaat dan uit eiwit. Eiwit zorgt voor weefselopbouw-en herstel.
Daarnaast zitten er meerdere vitamines en mineralen in pinda's, zoals magnesium, mangaan, koper, fosfor en vitamines B3 en B11. Vitamine B3, ook wel niacine genoemd, is belangrijk voor de energievoorziening. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van vetzuren in het lichaam. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is belangrijk voor groei en ontwikkeling (o.a. van het ongeboren kind).
Pinda’s zijn een goede bron van vitamine E. Dit is een vitamine die een rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen en functioneert als antioxidant.
Product bevat: aardnoten (pinda's), soja
Product kan sporen bevatten van: noten
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 2615 kJ | 631 kcal |
Vetten: | 51,7 g |
Waarvan verzadigd: | 7,5 g |
Koolhydraten: | 12,9 g |
Waarvan suikers: | 4,8 g |
Eiwitten: | 25,2 g |
Zout: | 0 g |
Pinda, Soja olie