Maanzaad Maanzaad Verse gezonde noten
  • Maanzaad Maanzaad Verse gezonde noten

Maanzaad

€ 1,50
Inclusief belasting

Maanzaad is ideaal om toe te voegen aan diverse gerechten, zoals salades, marinades, bagels of zelfgebakken brood. Het is namelijk lekker en gezond!

Verpakt per 200 gram.

Aantal

Gezondheidsvoordelen maanzaad

U kunt uw cognitieve vermogens vergroten door maanzaad te eten en uzelf te beschermen tegen leeftijdsgerelateerde stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer. 

Vezelrijk

Maanzaad bevat 4,8 gram voedingsvezel per 20 gram maanzaad. Deze voedingsvezels verbetert de beweging van voedsel in het spijsverteringskanaal en voorkomt constipatie, opgeblazen gevoel te voorkomen. 

Voedingsvezels zorgen ook voor een verzadigd gevoel, als u dit in uw ontbijt toevoegt heeft u dus voor een lange tijd geen hongergevoel. Daarom is dit een ideale aanvulling op uw eetpatroon als u wat kilo’s kwijt wil.

Onverzadigde vetzuren

Maanzaad bestaat voor 85% uit gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten zorgen ervoor dat het HDL-cholesterol, de gezonde cholesterol wordt verhoogd. Hierdoor wordt het risico op hart- en vaatziekten verlaagd.

Mineraalrijk

In maanzaad zit veel koper, fosfor, zink en magnesium. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden. Fosfor speelt een rol in de energiestofwisseling, het is een onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten. Eiwitten zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem. Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels.

Allergenen

Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten, gluten, sesam

Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie kJ | kcal: 1876 kJ | 455 kcal
Vetten: 35,6 g
Waarvan verzadigd: 4,4 g
Koolhydraten: 2,4 g
Waarvan suikers: 2,3 g
Eiwitten: 19,2 g
Zout: 0,035 g

Ingrediënten

Maanzaad

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,- Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.