Sesamzaad Sesamzaad Verse gezonde noten
  • Sesamzaad Sesamzaad Verse gezonde noten
  • Sesamzaad Sesamzaad Verse gezonde noten

Sesamzaad

€ 1,40
Inclusief belasting

Sesamzaad geeft een smaaktoevoeging aan al je gerechten, van gebakken goederen tot maaltijden op ware grootte. Je zult versteld staan van alle manieren waarop je sesamzaadjes nieuwe smaken naar boven halen en tegelijkertijd ongelooflijke gezondheidsvoordelen bieden. Lees hieronder meer over deze gezondheidsvoordelen.

Verpakt per 250 gram. 

Aantal

Sesamzaad bevat per 100 gram 2,5 milligram vitamine E. Dit is ongeveer 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Natuurlijk eet je niet 100 gram sesamzaad op een dag. Maar sesamzaad geeft een mooie toevoeging op een gezond eetpatroon. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine. Vitamine E is belangrijk als antioxidant. Een antioxidant beschermt de cellen, celwand, bloedbaan en weefsel in het lichaam. Vitamine E voorkomt namelijk dat weefsels beschadigd raken door oxidatie van onverzadigde vetzuren. Ook reguleert het de stofwisseling in de cel.

Rijk aan eiwitten

Sesamzaad bestaat voor 25% uit eiwitten. Het is dus een eiwitrijk, maar ook een plantaardig product. Om deze reden is dit product geschikt voor vegetariërs en veganisten. Eiwitten zorgen voor weefselopbouw-en herstel.

Rijk aan onverzadigde vetzuren

Sesamzaad is rijk aan vetzuren, maar vooral de onverzadigde, gezonde vetzuren. Deze gezonde vetzuren zorgen ervoor dat het HDL-cholesterol, het gezonde cholesterol, omhoog gaat. Hierdoor heb je minder kans op hart-en vaatziekten. Een groot gedeelte van deze vetzuren bestaat uit linolzuur. Linolzuur, ook wel omega-6-vetzuur genoemd, kan je alleen halen uit voeding. Daarom is het belangrijk om dit genoeg binnen te krijgen via je voeding en is sesamzaad een uitstekende bron voor onverzadigde vetzuren.

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag  en gratis verzending vanaf EUR 35,- Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en gratis verzending vanaf EUR 35,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.