Categorie: Mango

Mango

Zowel de gezoete als de ongezoete mango zijn heerlijk om als 'snoepje' te eten. Ze zijn smaakvol, heerlijk taai en zorgen voor een enorme energieboost! 

Voor een goed begin van de dag kunt u de mango verwerken in uw ontbijt, bijvoorbeeld door de muesli of yoghurt. Zo kunt u er weer tegenaan!

Voordelen mango

Mango’s zijn een van de beste voedselbronnen van meerdere vitaminen. De oranje kleur is te wijten aan bètacaroteen: een provitamine voor vitamine A. Het lichaam zet beta-caroteen dus om in vitamine A, en deze vitamine is belangrijk voor de huid en de ogen. Het is nodig voor de aanmaak van cellen en voor een goede weefselstructuur en zorgt ervoor dat ogen zich kunnen aanpassen aan schemerlicht. Als laatste zorgt het voor een goede werking van het afweer-en immuunsysteem. 

Daarnaast zijn mango’s een goede bron van vitamine C: een vitamine betrokken bij het afweersysteem en de productie van collageen. Collageen is een belangrijk eiwit die een rol speelt bij het vormen van bindweefsel. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat ijzer goed kan worden opgenomen in het lichaam en heeft het een belangrijke rol als antioxidant.

Mango’s bevatten ook vitamine E, dit is een antioxidant die vroegtijdige veroudering voorkomt. Als laatste zijn mango’s een goede bron voor vitamine K: een vitamine die belangrijk is voor bloedstolling bij wondjes. 

Mango's van Versenoten.nl

Al meer dan 50 jaar staan wij op diverse markten, en hebben zo een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van verse producten zoals zuidvruchten. Hierdoor weten wij precies wat lekker is en leveren wij alle producten vers bij u thuis.