Rauwe Noten Rauwe Pistachenoten Verse gezonde noten
  • Rauwe Noten Rauwe Pistachenoten Verse gezonde noten
  • Rauwe Noten Rauwe Pistachenoten Verse gezonde noten

Rauwe Pistachenoten

€ 4,00
Inclusief belasting

De veelzijdige pistachenoot denk aan de heerlijke unieke, crunchy smaak!

Heerlijk als gezonde snack, allerlei opmaken van allerlei baksel en wat dacht je van ijs! 

Lees onze blog of kijk bij de omschrijving voor meer informatie:

Pistachenoten passen perfect in een optimaal voedingspatroon.

Gewicht
  • 200 gram
  • 400 gram
  • 600 gram
  • 800 gram
Aantal

Rijk aan vezels

Pistachenoten zijn rijk aan vezels. In 100 gram pistache zit al 9,5 gram vezels. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid hiervan is 30-40 gram per dag. Veel Nederlanders bereiken deze hoeveelheid vaak niet. Het voedingscentrum heeft de richtlijnen 30-40 gram vezels per dag niet voor niks

opgesteld, dus probeer je eraan te houden! Vezels zorgen namelijk voor een goede darmwerking en kan obstipatie(verstopping) voorkomen.

Cholesterol verlagen

Net als vele andere noten zijn ook pistachenoten cholesterolverlagend. Dit komt doordat pistachenoten rijk zijn aan onverzadigde vetten. Hierdoor zal het HDL-cholesterol, dit cholesterol zorgt ervoor de slechte vetdeeltjes in de bloedvaten worden opgeruimd, verhogen.

Mineraalrijk

In pistachenoten zit veel koper, fosfor, zink en magnesium. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden. Fosfor speelt een rol in de energiestofwisseling, het is een onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten. Eiwitten zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem.

Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels.

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag  en gratis verzending vanaf EUR 35,- Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en gratis verzending vanaf EUR 35,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.