Gebrande Noten Gebrande hazelnoten zonder vlies Verse gezonde noten
  • Gebrande Noten Gebrande hazelnoten zonder vlies Verse gezonde noten

Gebrande hazelnoten zonder vlies

€ 4,95
Inclusief belasting

Hazelnoten zijn zoete nootjes die in zowel culinaire gerechten tot in hazelnoten-chocoladepasta te verwerken zijn. 

Het zijn echt supernootjes, er zitten namelijk veel belangrijke vitamines en omega-6 vetzuren in.

Gewicht
  • 250 gram
  • 500 gram
  • 750 gram
  • 1 kg
Aantal

Gezondheidsvoordelen hazelnoten

Vitamines

In de hazelnoot zitten veel vitamines uit het vitamine B-complex. Vitamine B2, B3, B5, B6, B11 en B12 zorgen voor energie bij vermoeidheid. Vitamines B1, B2, B3, B6, B8 en B12 ondersteunen de normale werking van het zenuwstelsel. 

Naast het vitamine B-complex is, zit er ook vitamine C in hazelnoten. Vitamine C heeft een functie als antioxidant en beschermt het lichaam dus tegen vrije radicalen. Ook is het nodig voor de vorming van bindweefsel, een goede opname van ijzer en het in standhouden van de weerstand.

Foliumzuur (vitamine B11)

Hazelnoten bevatten van de boomnoten de grootste hoeveelheid foliumzuur per 100 gram. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is belangrijk voor groei en ontwikkeling. Met name voor zwangere vrouwen is het aan te raden om genoeg foliumzuur te nemen, het speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het ongeboren kind. Het draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel. Foliumzuur verkleint de kans op geboorteafwijkingen als het neurale-buisdefect (NBD) of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte. Omdat de aanbevolen hoeveelheid met voeding alleen niet te behalen is, wordt aangeraden om dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken.

Omega 6

In hazelnoten zitten omega 6-vetzuren. Dit zijn meervoudige onverzadigde vetzuren, de bekendste hiervan is linolzuur. Het lichaam kan linolzuur niet zelf aanmaken en moet het dus halen uit voeding. Omega 6-vetzuren verlagen het risico op hart- en vaatziekten.

Allergenen

Product bevat: noten, soja

Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's)

Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie kJ | kcal: 2959 kJ | 717 kcal
Vetten: 69,0 g
Waarvan verzadigd: 4,9 g
Koolhydraten: 6,0 g
Waarvan suikers: 5,0 g
Eiwitten: 14 g
Zout: 0,005 g

Ingrediënten

Hazelnoten, soja olie

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,- Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.