BLOG

Walnoten zijn gezond!

Waar lijkt een walnoot nou het meest op? Ik zou zeggen op een brein. Nu zul je denken wat boeit dat nou weer? Wat nou als ik je vertel dat je hier daadwerkelijk een verband in kunt zien. Walnoten eten is goed voor je concentratie! Nu vraag je, je waarschijnlijk af waarom dit zo is. In deze blog zal ik dit aan u uitleggen. Walnoten zijn niet alleen goed voor de concentratie maar ook voor allerlei andere processen in ons lichaam. Maar voordat we het over lichamelijke processen gaan hebben, wil ik je eerst vertellen waar de walnoot vandaan komt.

Herkomst walnoot

Onze gepelde walnoten komen uit California. Verder hebben wij nog walnoten in dop die uit de stad Grènoble en dus uit zuidoost-Frankrijk komen. Je zou het bijna niet geloven, maar we hebben zelfs overheerlijke walnoten in de dop die uit ons eigen landje komen. De Californische, gepelde walnoten hebben een matig zachte smaak. De Franse walnoten zijn ook zacht van smaak, maar net iets sterker. De Hollandse walnoten zijn heerlijk sterk van smaak.

Walnoot goed voor je concentratie?

Uit ervaring kan ik u vertellen dat ik ongeveer elk tentamenweek op google intyp; ‘wat kan ik eten voor een betere concentratie?’. Het internet staat vol met ‘5,10, 20 beste tips voor een goede concentratie’. Ik heb 1 tip: eet 50 gram walnoten per dag! Maar waarom zou een nootje nou weer goed zijn voor je concentratie? Dit zal ik u eens uitleggen. Je brein bestaat voor 8% uit omega-3-vetzuren. Ongeveer 20% van onze energie-inname wordt verbruikt door onze hersenen. Hierdoor is de walnoot het perfecte nootje om te eten, wil je die hersenen goed laten ‘kraken’. Er zit namelijk per per 100 gram walnoten, 68,1 gram vet in en 62 gram hiervan zijn onverzadigde vetten en dit zijn de goede vetten. Voornamelijk omega-3 vetzuur. Omega-3-vetzuren zijn essentiële vetzuren, dit wil zeggen dat je lichaam deze zelf niet kan aanmaken en de vetzuren dus uit voeding moet halen. Hierdoor is de walnoot een goed voedingsmiddel om aan je essentiële vetzuren te komen.

Heb je vragen, opmerkingen of een kritische noot? klik hier.