

Hazelnoten zijn heerlijke zoete nootjes, perfect om mee te bakken of om te combineren met diverse ontbijtproducten en noten!
De antioxidanten in hazelnoten kunnen voor verlaging van het cholesterolgehalte en vermindering van ontstekingen zorgen. Daarnaast kunnen ze beschermen tegen kanker en zijn ze goed voor het hart. De antioxidanten zitten bij hazelnoten vooral in het vliesje.
Hazelnoten bevatten veel mineralen, zoals onder andere calcium, fosfor, ijzer, koper, magnesium, mangaan en zink. Deze mineralen hebben ieder hun eigen positieve eigenschappen, zoals de goede werking van het afweersysteem, de vorming en onderhoud van botten, bindweefsel en spieren, de aanmaak van hemoglobine (onderdeel van de rode bloedcellen), de opbouw van eiwitten, en de overdracht van zenuwprikkels.
In hazelnoten zitten veel vitamines uit het vitamine B-complex. Deze zorgen onder andere voor nieuwe energie bij vermoeidheid en ondersteunen de werking van het zenuwstelsel.
Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is belangrijk voor groei en ontwikkeling. Het speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het ongeboren kind, aangezien het de kans op bepaalde geboorteafwijkingen verkleint.
Daarnaast bevatten hazelnoten ook vitamine C, E en K. Deze zijn onder andere verantwoordelijk voor de instandhouding van het afweersysteem, de bloedstolling en de goede opname van ijzer. Daarnaast functioneren vitamine C en E als antioxidant.
Product bevat: noten
Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), sesam
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 2959 kJ | 717 kcal |
Vetten: | 69,0 g |
Waarvan verzadigd: | 4,9 g |
Koolhydraten: | 6,0 g |
Waarvan suikers: | 5,0 g |
Eiwitten: | 14 g |
Zout: | 0,005 g |
Hazelnoten