

Onze Spaanse vijgen worden ook wel babyvijgen genoemd. Ze zijn namelijk lekker klein, waardoor ze ideaal zijn om van te snacken.
Het witte laagje dat over de vijgen wordt gestrooid, is rijstmeel. Dit zorgt ervoor dat de vijgen vers en zacht van textuur blijven.
Per 100 gram vijgen bestaat voor 10% uit voedingsvezels. Dit zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor u geen last meer heeft van een hongergevoel. Ook zorgt een inname van voldoende vezels voor een goede stoelgang. Heeft u een last van een vertraagde stoelgang, dan zijn vijgen een goede aanvulling op uw vezelrijke eetpatroon.
Gedroogde vijgen bevatten veel kalium, namelijk 680 mg per 100 gram vijgen. Kalium reguleert samen met natrium en chloor de bloeddruk. Kalium heeft hierbij een bloeddrukverlagende werking, en is daarmee belangrijk voor de bloeddruk en gezondheid van het hart. Daarnaast helpt het bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
Vijgen bevatten een redelijke hoeveelheid magnesium, calcium en fosfor, dit zijn mineralen die een rol spelen in botopbouw en zorgen voor gezonde spier- en botweefsels.
Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 1093 kJ | 259 kcal |
Vetten: | 0,9 g |
Waarvan verzadigd: | 0,1 g |
Koolhydraten: | 54,4 g |
Waarvan suikers: | 47,4 g |
Eiwitten: | 3,3 g |
Zout: | 0,025 g |
Vijgen, Rijstmeel