Pitten en Zaden Zonnebloempitten Verse gezonde noten
  • Pitten en Zaden Zonnebloempitten Verse gezonde noten
  • Pitten en Zaden Zonnebloempitten Verse gezonde noten

Zonnebloempitten

€ 1,10
Inclusief belasting

Tegenwoordig houden veel mensen van zonnebloempitten, je kunt ze namelijk aan elk gerecht wel toevoegen, in salades, over je gebakken eitje, door de yoghurt, noem het maar op. Deze zaden zijn misschien klein, maar ze bevatten veel goede voedingsstoffen.

Lees hieronder verder over de gezondheidsvoordelen.

Verpakt per 250 gram. 

Aantal

Zonnebloempitten bestaan voor ongeveer 20 procent uit eiwitten. Het is een eiwitrijk, maar ook een plantaardig product. Om deze reden is dit product geschikt voor vegetariërs en veganisten. Eiwitten zorgen voor weefselopbouw-en herstel.

Rijk aan onverzadigde vetzuren

Zonnebloempitten bevatten onwijs veel meervoudige onverzadigde vetzuren. Per 100 gram zonnebloempitten krijg je namelijk 35 gram gram omega-6-vetzuren binnen. Deze omega-6-vetzuren kan je alleen halen uit voeding. Daarom is het belangrijk om dit genoeg binnen te krijgen via je voeding en zijn zonnebloempitten een uitstekende bron voor onverzadigde vetzuur. Onverzadigde vetzuren, gezonde vetzuren dus, verlagen het LDL-cholesterol- dit is het ongezonde cholesterol. Hierdoor heb je minder kans op aderverkalking en dus ook minder risico op hart-en vaatziekten.

Mineraalrijk

Zonnebloempitten bevatten eigenlijk van bijna elk belangrijk mineraal wel een redelijke hoeveelheid. Per 20 gram bevatten ze namelijk 132 mg kalium. Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Natrium verhoogt de bloeddruk en kalium verlaagt de bloeddruk. Maar zonnebloempitten bevatten ook veel koper, fosfor, zink en magnesium. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden. Fosfor speelt een rol in de energiestofwisseling, het is een onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten. Eiwitten zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem. Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels. Al met al zorgen zonnebloempitten in je salade dus voor een perfecte gezonde toevoeging.

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag  en gratis verzending vanaf EUR 35,- Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en gratis verzending vanaf EUR 35,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.