Salademix Salademix zaden en pitten Verse gezonde noten
  • Salademix Salademix zaden en pitten Verse gezonde noten

Salademix zaden en pitten

€ 2,15
Inclusief belasting

Onze salademix bestaat uit sesamzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en walnootstukjes. Oftewel alle gezonde zaden bij elkaar. De naam zegt het al: heerlijk voor door de salade! Het is ook lekker om brood mee te bakken, door de muesli of de granola.

Verpakt per 200 gram.

Aantal

Gezondheidsvoordelen salademix

Onverzadigde vetten

Pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en walnoten bevatten onwijs veel gezonde, onverzadigde vetten. Deze vetten verhogen het gezonde cholesterol, het HDL-cholesterol. Hoe hoger het HDL-cholesterol, hoe minder kans op aderverkalking. Hoe minder aderverkalking, hoe minder kans op hart- en vaatziekten.

Mineraalrijk

Pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en walnoten zijn allemaal rijk aan mineralen. Mineralen zijn net als vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in voeding. Ze zijn niet te missen binnen een gezond eetpatroon. Mineralen zorgen namelijk voor een optimale gezondheid en spelen een rol in de groei en ontwikkeling. Mineralen leveren geen energie.

Vooral de zonnebloempitten in de salademix leveren veel mineralen. Deze bevatten namelijk een redelijke hoeveelheid natrium, kalium, koper, fosfor, zink en magnesium. Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Natrium verhoogt de bloeddruk en kalium verlaagt de bloeddruk.

Maar zonnebloempitten bevatten ook veel koper, fosfor, zink en magnesium. De voornaamste functie van koper is dat het voor de vorming van botten en bindweefsel zorgt. Daarnaast hebben we koper nodig voor de vorming van het pigment in ons haar. Fosfor geeft stevigheid aan de botten en tanden. Fosfor speelt een rol in de energiestofwisseling, het is een onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten. Eiwitten zijn nodig voor de groei en ontwikkeling van spierweefsel. Ook zorgt zink voor een goede werking van het afweersysteem. Magnesium zorgt -naast dat het nodig is voor de vorming van bot en spieren- ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels.

Eiwitrijk

Het sesamzaad en de zonnebloempitten zijn rijk aan plantaardige eiwitten. Daarom is dit een geschikt product voor vegetariërs en veganisten. Eiwitten zorgen voor weefselopbouw-en herstel.

Allergenen

Product bevat: sesam, noten

Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), gluten, soja, mosterd, lupine

Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie kJ | kcal: 2628 kJ | 635 kcal
Vetten: 55,3 g
Waarvan verzadigd: 7,7 g
Koolhydraten: 8,5 g
Waarvan suikers: 1,1 g
Eiwitten: 22,1 g
Zout: 0,020 g

Ingrediënten

Amandelen, Pompoenpitten, Sesamzaad, Zonnebloempitten, Walnoten

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,- Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.