Rauwe Noten Rauwe Hazelnoten met vlies Verse gezonde noten
  • Rauwe Noten Rauwe Hazelnoten met vlies Verse gezonde noten
  • Rauwe Noten Rauwe Hazelnoten met vlies Verse gezonde noten

Rauwe Hazelnoten met vlies

€ 4,00
Inclusief belasting

Hazelnoten zijn zoete nootjes die in zowel culinaire gerechten tot in hazelnoten-chocoladepasta te verwerken zijn.

Hazelnoten zijn echt supernootjes, er zitten namelijk veel belangrijke vitamines en omega-6 vetzuren in.

Gewicht
  • 250 gram
  • 500 gram
  • 750 gram
  • 1 kg
Aantal

In de hazelnoot zit een vitamine B-complex. De letter B is toch niet complex? Het vitamine B-complex is een combinatie van B-vitamines. Vitamine B2, B3, B5, B6, B11 en B12 zorgen voor energie bij vermoeidheid. Vitamines B1, B2, B3, B6, B8 en B12 ondersteunen de normale werking van het zenuwstelsel.

Naast het vitamine B-complex is, zit er ook vitamine C in hazelnoten. Vitamine C heeft een functie als antioxidant en beschermt het lichaam dus tegen vrije radicalen. Ook is het nodig voor de vorming van bindweefsel, een goede opname van ijzer en het in standhouden van de weerstand.

Hazelnoten bevatten van de boomnoten de grootste hoeveelheid foliumzuur per 100 gram. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is belangrijk voor groei en ontwikkeling. Met name voor zwangere vrouwen is het aan te raden om genoeg foliumzuur te nemen, het speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het ongeboren kind. Het draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel. Foliumzuur verkleint de kans op geboorteafwijkingen als het neurale-buisdefect (NBD) of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte. Omdat de aanbevolen hoeveelheid met voeding alleen niet te behalen is, wordt aangeraden om dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken.

Omega 6

Misschien heeft u al wel is van omega 6-vetzuren gehoord, dit is namelijk toegevoegd aan halvarine. In hazelnoten zit het er al in, dus je kan ook zelf hazelnotenpasta maken en dat op je brood smeren! Maar wat zijn omega 6-vetzuren dan? Dit zijn meervoudige onverzadigde vetzuren, de bekendste hiervan is linolzuur. Het lichaam kan linolzuur niet zelf aanmaken en moet het dus halen uit voeding. Omega 6-vetzuren verlagen het risico op hart- en vaatziekten

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag  en gratis verzending vanaf EUR 35,- Wij versturen op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en gratis verzending vanaf EUR 35,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.