

Deze blanke amandelen zijn geblancheerd - kort gekookt - om het velletje eraf te halen. Hierdoor is de textuur iets zachter geworden, maar zijn ze geschikt om o.a. amandelspijs, amandelmeel, amandelboter of amandelmelk van te maken.
Amandelen zijn rijk aan vezels, enkelvoudige vetzuren en magnesium, en arm aan koolhydraten. Deze hebben een positief effect op een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierdoor hebben amandelen een bewezen gunstig effect bij aandoeningen zoals diabetes II en stofwisselingsziekten.
Dankzij de voedingsvezels en onverzadigde vetten hebben amandelen een cholesterolverlagende werking. Dit is belangrijk voor het voorkomen van hart- en vaatziekten.
Amandelen hebben niet alleen een positief effect op de cholesterol, maar ook op de bloeddruk. Ze zijn rijk aan kalium en bevatten weinig natrium. Beide spelen een rol bij het reguleren van de bloeddruk.
Een handje (35 gram) amandelen bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van o.a.
• Vitamine E: 37% van de ADH
• Mangaan: 32% van de ADH
• Magnesium: 20% van de ADH.
• Verder bevatten ze aardig wat koper, calcium, vitamine B2 (riboflavine) en fosfor.
Product bevat: noten
Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's)
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 2728 kJ | 659 kcal |
Vetten: | 55,8 g |
Waarvan verzadigd: | 3,7 g |
Koolhydraten: | 14,0 g |
Waarvan suikers: | 3,8 g |
Eiwitten: | 21,7 g |
Zout: | 0,013 g |
Amandelen