

Onze amandelen zijn heerlijk om gewoon zo te eten, maar ook erg lekker door een notenmix!
Amandelen zijn laag in koolhydraten en rijk aan onverzadigde vetten. De lage hoeveelheid koolhydraten zorgen voor minder pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Hiermee is dit nootje dus ideaal voor een diabeet. Amandelen bevatten ook magnesium: een mineraal die ook een rol speelt in de bloedsuikerregulatie. Daarnaast hebben ze door de onverzadigde vetten een cholesterolverlagende werking, wat belangrijk is om hart- en vaatziekten te voorkomen.
Amandelen bevatten ook meerder mineralen, zoals calcium, ijzer en magnesium. Magnesium draagt bij aan de vorming van bot en spieren, en zorgt voor een goede overdracht van zenuwprikkels.
Calcium is belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van de botten en gebit. Het kan helpen in het voorkomen van botontkalking of osteoporose op later leeftijd. Daarnaast is het belangrijk voor de goede werking van zenuwen en spieren.
Ijzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, wat een onderdeel is van rode bloedcellen. Deze cellen zorgen voor het vervoer van zuurstof door het lichaam. Daarnaast is ijzer van belang voor de productie van energie in cellen en draagt het bij aan de werking van het afweersysteem.
Zoals vele noten, bevat de amandel vitamine E. Dit is een antioxidant die het lichaam bescherm tegen vrije radicalen (giftige stoffen). Amandelen bevatten 21,8 mg vitamine E per 100 gram.
Product bevat: noten, soja
Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's)
Per 100 gram:
Energie kJ | kcal: | 2728 kJ | 659 kcal |
Vetten: | 55,8 g |
Waarvan verzadigd: | 3,7 g |
Koolhydraten: | 14,0 g |
Waarvan suikers: | 3,8 g |
Eiwitten: | 21,7 g |
Zout: | 0,984 g |
Amandelen, Soja olie, Zout