Paranoten hebben hun naam te danken aan de streek waar ze groeien, Para in Brazilië. In het Engels worden deze noten ‘Brazil nuts’ genoemd. Anders dan dat deze namen doen vermoeden, groeien de noten ook buiten Brazilië. Namelijk in Peru, Bolivia, Guyana, Suriname, Venezuela en Colombia. Ze groeien aan bomen van maar liefst 40 tot 60 meter hoog. Deze bomen geven ongeveer 30 à 40 vruchten per jaar. Deze vruchten zijn vergelijkbaar met een kokosnoot en bevatten ieder ongeveer 8 tot 12 zaden, de paranoten.

Paranoten gezond

De paranoot wordt steeds populairder en dat is niet voor niks. Deze noten bevatten namelijk hoge percentages gezonde stoffen. Ze bevatten gezonde vetten, goed opneembare eiwitten en verschillende vitamines en mineralen.

Het eten van 100 gram paranoten levert je het volgende op:

  • 90% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine B1
  • 60% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid van het krachtige antioxidant vitamine E
  • Ruim 80% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid fosfor
  • Ruim 135% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium
  • Ruim 25% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid koper
  • Bijna 25% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer

Paranoten kopen

Wil je paranoten kopen om te profiteren van hun gezonde eigenschappen? Let er dan op dat je onbewerkte paranoten koopt. Geroosterde paranoten hebben door de hoge temperaturen namelijk een groot deel van deze gezondheidsvoordelen verloren. Ook worden de meervoudige onverzadigde vetzuren bij deze hitte omgezet in transvetten.

Paranoten selenium

Paranoten bevatten maar liefst 1917 mcg aan selenium, dat is 3500% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Selenium is een krachtig antioxidant dat je immuunsysteem beschermt en stimuleert.

Wij streven er altijd naar om onze producten en service te verbeteren.
Mocht u dus vragen of opmerkingen hebben over de producten, service of webwinkel mail ons dan zodat wij en u up-to-date blijven.