Noten zijn gezond en staan steeds meer in de aandacht vanwege de hoge voedingswaarde en heilzame kwaliteiten voor ons lichaam. We worden ons steeds meer bewust van de noodzaak van gezond eten en dat is een goede zaak.

Gezonde voeding

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”, is een veel gebruikt citaat van de Romeinse dichter Juvenalis. Een vereiste voor een gezond lichaam is vanzelfsprekend gezonde voeding. Eigenlijk is het spreken over 'gezonde voeding' niet helemaal correct, want voeding is per definitie gezond. Het is het te eenzijdig gebruiken van bepaalde voedingsstoffen, waardoor er problemen met de gezondheid ontstaan. Een gezonde eetgewoonte is een evenwichtige en vooral gevarieerde etenswijze.

Gezonde noten

Noten maken geen deel uit van ons dagelijkse menu en dat is eigenlijk jammer, want ze zijn zeer heilzaam voor ons lichaam. In het algemeen kan gezegd worden dat noten rijk zijn aan:

  • onverzadigde vetten
  • proteïnen
  • vezels
  • antioxidanten

Het toepassen van noten in ons dagelijks dieet is dus een mogelijkheid om meer gezonde variatie te verkrijgen. Dit geldt echter enkel mits u de ongebrande noten gebruikt.

Welke noten zijn het gezondst?

De gezondste noten bestaan eigenlijk niet. Er bestaan ook eigenlijk geen ongezonde noten, maar er zijn er een aantal die er bovenuit steken. Dat walnoten gezond zijn is bij een ieder wel bekend, maar wist u dat ze helpen in de strijd tegen dementie? Paranoten zijn vanwege hun zeer hoge eiwit gehalte een goed alternatief voor vlees. De pecannoten bevatten meer dan 19 vitaminen en mineralen die onmisbaar zijn voor de diverse processen in ons lichaam. En last 'but not least' de amandelen. Een zeer voedzame noot met tal van heilzame effecten voor onze gezondheid. Van verlichten van klachten aan de luchtwegen tot en met huidverzorging.

Wij streven er altijd naar om onze producten en service te verbeteren. Mocht u dus vragen of opmerkingen hebben over de producten, service of webwinkel mail ons dan zodat wij en u up-to-date blijven.