Gebrande Noten Gebrande macadamia's gezouten Verse gezonde noten

De noten van de Macadamiaboom komen oorspronkelijk uit Australië en staan bekend als de ꞌkoning van de notenꞌ. De edele walnoten bevatten onverzadigde vetzuren en zijn bij gebruik met mate zeer gezond. U vindt de lichtzoete macadamianoten in onze online notenshop.

Macadamia is rijk aan onverzadigde vetzuren

De noten zijn zeer rijk aan onverzadigde vetzuren en heeft het juiste aantal calorieën. Daarnaast bevat de noot vitamine B en E en voor uw gezondheid essentiële mineralen als calcium, fosfor en ijzer. Het maakt Macadamia noten gezond. De speciale noten werden al gegeten door de vroegere Aboriginals in Australië. De groenblijvende boom brengt tussen het zevende en tiende jaar de eerste vruchten voort en is vernoemd naar de wetenschapper John Macadam. De noten rijpen, afhankelijk van de locatie, tussen februari en september. De vruchten vallen vanzelf van de boom.

Macadamianoten zijn bijzonder smaakvol en lang houdbaar

De noten worden beschermd door een harde schaal. De eetbare kern heeft ongeveer twee tot drie keer de grootte van een hazelnoot. De noot is zeer licht, zacht, heeft een aangename geur en een soort van vanillesmaak. De noten van de Macadamiaboom zijn maximaal twee jaar houdbaar in een koele, donkere en droge omgeving. Meer bewaaradvies over onze producten vind je op onze website. Om de volle smaak te krijgen, is het raadzaam om de noten net voor het koken te hakken.

Macadamia noten gezond en lekker

De noten zijn niet alleen gezond, maar ook lekker. Liefhebbers waarderen ze om hun knapperige en delicate boterachtige smaak. De harde schaal is met een gewone notenkraker nauwelijks te open. Deze noten zijn daarom al gepeld verkrijgbaar. Puur of licht gezouten zijn ze een gezonde snack. Cake of koekjesdeeg krijgt een speciale smaak met fijngehakte noten. Ook als decoratie op taarten of zoete desserts, dan wel als bijgerecht bij pasta of salade zijn deze noten zeer geschikt. De Macadamia olie is geschikt voor frituren, bakken en salades.

Wij streven er altijd naar om onze producten en service te verbeteren. Mocht u dus vragen of opmerkingen hebben over de producten, service of webwinkel mail ons dan zodat wij en u up-to-date blijven.