Moerbeibessen zijn met recht een superfood te noemen - Versenoten.nl
BLOG

Moerbeibessen zijn met recht een superfood te noemen

Ze gaan bij mij over salade's, muesli, snackje met nootjes. Ze hebben een licht zoete smaak. Maar ze zijn niet alleen lekker, ze zijn een echte superfood!

Moerbeibessen zijn met recht een superfood te noemen.

Ze hebben een behoorlijk eiwitgehalte, zijn een bron van ijzer, calcium, vitamine C en vezels en een hoge concentratie resveratrol (een anti-oxidant).Verder zijn ze natriumarm en vetvrij. Moerbeibessen bevatten van nature aanwezige suikers. Regelmatig gebruik van de Moerbei verbetert de eetlust, verbetert ook de mogelijkheid voor het verteren en verwerken van voedsel. Regelmatige consumptie van Moerbeien kan nuttig zijn voor het genezen van gezondheidsproblemen zoals bloedarmoede, bleekheid, duizeligheid, hartkloppingen en slapeloosheid. Moerbeibessen versterkt het gezichtsvermogen. Voedingswaarden van Moerbeien verrijken het bloed en kalmeren de zenuwen. Moerbeien helpen met hypertensie. Regelmatige inname van Moerbeien versterken lichaamsdelen zoals lever en nieren en zijn nuttig bij de behandeling van constipatie. De inname van moerbeien na een operatie is herstel bevorderend. Na de bevalling is de Moerbei goed voor de gezondheid van vrouwen. Het gebruik van Moerbeien kan zorgen voor lager cholesterolgehalte in het lichaam en om het niveau van de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Tips: Moerbeibessen hebben een zoete honingachtige smaak en zijn heerlijk om zo te eten. Je kan de moerbeibes ook toevoegen aan muesli, yoghurt, smoothie, fruitsalade, gebak, cake of koekjes.Onze Moerbeibessen zijn gedroogd en worden zachter als ze niet luchtdicht bewaard worden of als ze gemengd worden met yoghurt, water, melk, etc.

Heb je vragen, opmerkingen of een kritische noot? klik hier.