Zaden en pitten Sesamzaad Verse gezonde noten
  • Zaden en pitten Sesamzaad Verse gezonde noten
  • Zaden en pitten Sesamzaad Verse gezonde noten

Sesamzaad

€ 1,50
Inclusief belasting

Sesamzaad geeft een smaaktoevoeging aan al uw gerechten, van gebakken goederen tot maaltijden op ware grootte.

U zult versteld staan van alle manieren waarop de sesamzaadjes nieuwe smaken naar boven halen en tegelijkertijd ongelooflijke gezondheidsvoordelen bieden. 

Verpakt per 250 gram. 

Aantal

Bron van vitamine E

Sesamzaad bevat per 100 gram 2,5 milligram vitamine E. Dit is ongeveer 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Natuurlijk eet je niet 100 gram sesamzaad op een dag. Maar sesamzaad geeft een mooie toevoeging op een gezond eetpatroon. Vitamine E is belangrijk als antioxidant. Een antioxidant beschermt de cellen, celwand, bloedbaan en weefsel in het lichaam. Vitamine E voorkomt namelijk dat weefsels beschadigd raken door oxidatie van onverzadigde vetzuren. Ook reguleert het de stofwisseling in de cel.

Rijk aan eiwitten

Sesamzaad bestaat voor 25% uit eiwitten. Het is dus een eiwitrijk, maar ook een plantaardig product. Om deze reden is dit product geschikt voor vegetariërs en veganisten. Eiwitten zorgen voor weefselopbouw-en herstel.

Rijk aan onverzadigde vetzuren

Sesamzaad is rijk aan vetzuren, maar vooral de onverzadigde, gezonde vetzuren. Deze gezonde vetzuren zorgen ervoor dat het HDL-cholesterol, het gezonde cholesterol, omhoog gaat. Hierdoor heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Een groot gedeelte van deze vetzuren bestaat uit linolzuur. Linolzuur, ook wel omega-6-vetzuur genoemd, kan je alleen halen uit voeding. Daarom is het belangrijk om dit genoeg binnen te krijgen via je voeding en is sesamzaad een uitstekende bron voor onverzadigde vetzuren.

Allergenen

Product bevat: sesam

Product kan sporen bevatten van: aardnoten (pinda's), noten, gluten

Voedingswaarde

Per 100 gram:

Energie kJ | kcal: 2613 kJ | 631 kcal
Vetten: 55,0 g
Waarvan verzadigd: 8,1 g
Koolhydraten: 6,0 g
Waarvan suikers: 0,0 g
Eiwitten: 26,6 g
Zout: 0,102 g

Ingrediënten

Sesamzaad

  • Veilig bestellen Veilig bestellen
  • Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,- Wij verzenden binnen twee werkdagen en gratis verzending vanaf EUR 5-,-
  • Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker. Ieder dag vers gebrand! Gegarandeerd lekker.